Mor Sözlük
Trend

Overthinking Sendromu

Overthinking Sendromu Nedir?

Aşırı düşünme hastalığı nedir? Aşırı düşünme hastalığı, “düşünce gevişi” olarak da tanımlanan psikiyatrik bir rahatsızlıktır. Bazı insanlar hayatlarını belli dönemlerinde fazla düşündükleri için psikolojilerine zarar vermektedir. Bu insanların herhangi bir durumu algılama şekli ve bu algının uzun sürmesi insan duygularının ve davranışlarının büyük ölçüde etkilenmesine neden olmaktadır.

Overthinking Sendromu
Overthinking Sendromu

Burada kişi, sadece negatif düşüncelere yoğunlaşmaktadır. Sonuç olarak da kişinin sosyal yaşamı, iş yaşamı ve kişisel yaşamının olumsuz düşünceler altında kaldığı görülmektedir.

Aşırı Düşünmek Hastalık mıdır?

 Overthinking Sendromu, başlı başına bir psikolojik rahatsızlık olmasa da insanların zihinsel ve duygusal karmaşıklık yaşaması neden olabilmektedir. Örneğin; stres, kaygı bozukluğu, korku gibi duygular sürekli düşünmekten kaynaklanan durumlardır. Her ne kadar aşırı düşünmek bir hastalık olmasa da bu düşünce biçiminin çeşitli hastalıkla davetiye çıkardığını görebiliriz.

 Overthinking Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Aşırı düşünme hastalığının semptomları şu şekildedir:

  • Anıların sürekli olarak tekrar düşünülmesi
  • Her durum karşısında geleceğe yönelik planlar oluşturma
  • Kafanın içerisinde duyulan seslerin susmaması
  • Uyku problemlerinin yaşanması
  • Karar verme aşamasında zorluk çekme
  • Bir konudan başka bir konuya atlama ve düşüncelere hakim olamama gibi.

 Overthinking Sendromunun Neden Olabileceği Diğer Hastalıklar Nelerdir?

 Overthinking sendromu bulunan bir bireyde aşağıdaki psikolojik hastalıklar görülebilmektedir:

  • Korku
  • Stres
  • Tükenmişlik
  • Kararsızlık
  • Madde bağımlılığı
  • Depresyon
  • Öfke patlamaları
  • Asosyal hayat ve benzeri

Aşırı Düşünme Hastalığı Neden Olur?

 Overthinking sendromu hastalığı aslında gayet doğal bir süreç olan düşünmenin fazlaca sürmesidir.  Overthinking sendromu çoğu zaman bir belirsizlikle ilişkili olup bireyler; bir nevi geleceğini yoğun bir şekilde kontrol altına tutmayı planlamaktadır. Dolayısıyla da aşırı düşünmenin altında yatan farklı psikolojik durumların olduğu görünmektedir.  Overthinking sendromu, her ne kadar zihinsel ve sağlık problemi olarak görülse de aslında psikiyatrik bozuklukların bir belirtisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Overthinking Sendromu
Overthinking Sendromu

Geçmişe yönelik düşüncelere yoğunlaşıldığı takdirde depresyon durumları ortaya çıkacağı için farklı hastalıkların baş göstermesi olasıdır.

Overthinkink Sendromu İle Nasıl Başa Çıkılır?

Overthinkink Sendromu, insanların kendilerini çok fazla düşünerek, çok fazla zaman harcayarak veya çok fazla endişe duyarak yaşadıkları bir durumdur.

Overthinkink sendromu, insanların kendilerini çok fazla düşünerek, çok fazla zaman harcayarak veya çok fazla endişe duyarak yaşadıkları bir durumdur.

Overthinkink sendromu, insanların kendilerini çok fazla düşünerek, çok fazla zaman harcayarak veya çok fazla endişe duyarak yaşadıkları bir durumdur. Overthinkink sendromu, insanların kendilerini çok fazla düşünerek, çok fazla zaman harcayarak veya çok fazla endişe duyarak yaşadıkları bir durumdur. Overthinkink sendromu, insanların kendilerini çok fazla düşünerek, çok fazla zaman harcayarak veya çok fazla endişe duyarak yaşadıkları bir durumdur.

Overthinkink sendromu, insanların kendilerini çok fazla düşünerek, çok fazla zaman harcayarak veya çok fazla endişe duyarak yaşadıkları bir durumdur. Overthinkink sendromu, insanların kendilerini çok fazla düşünerek, çok fazla zaman harcayarak veya çok fazla endişe duyarak yaşadıkları bir durumdur. Overthinkink sendromu, insanlar tarafından yaşanan sosyal baskılardan kaynaklanabilir. Sosyal baskılar, insanlar arasındaki ilişkilerin karmaşasından kaynaklanabilir.

İnsanlar arasındaki ilişkilerin karmaşasından kaynaklanan sosyal baskılar, insanlarda overthinkink sendromunun oluşmasına neden olabilir. Ayrıca, insanlarda overthinkink sendromunun oluşmasına neden olan diğer etkenler arasında stres, kaygı ve depresyon da bulunmaktadır. Overthinkink sendromuyla başa çıkmak için ilk olarak kişinin kendisine güvenmesi gerekmektedir. Kişinin kendi yeteneklerine güvenmesi ve kendi değerlerine inanması gerekmektedir.

Ayrıca kişinin kendi hayat tarzına uygun olan seçimler yapması gerekmektedir. Kişinin hayat tarzına uygun olan seçimler yapmasıyla birlikte kişinin hayat tarzına uygun olan aktiviteler yapması da overthinkink sendromuna karşı etkilidir. Kişinin hayat tarzına uygun olan aktiviteler yapmasıyla birlikte kişinin hayat tarzına uygun olan arkadaşlara sahip olması da overthinkink sendromuna karşı etkilidir. Kişinin overthinkink sendromuna karşı etkilidir. Kişinin overthinkink sendromuna karşı etkilidir. Kişinin overthinkink sendromuna karşı etkilidir. Kişinin overthinkink sendromuna karşı etkilidir. Kişinin overthinkink sendromuna karşı etkilidir. Kişiye yardımcı olacak basit teknikler de vardır.

Overthinking Sendromu İle Nasıl Başa Çıkılır? Hakkında 600 Kelimelik Makale yazar mısın? Overthinking Sendromu, insanların kendilerini çok fazla düşünerek, çok fazla zaman harcayarak veya çok fazla endişe duyarak yaşadıkları bir durumdur. Overthinking sendromu, insanların kendilerini çok fazla düşünerek, çok fazla zaman harcayarak veya çok fazla endişe duyarak yaşadıkları bir durumdur. Overthinking sendromu, insanlar tarafından yaşanan sosyal baskılardan kaynaklanabilir. Sosyal baskılar, insanlar arasındaki ilişkilerin karmaşasından kaynaklanabilir. İnsanlar arasındaki ilişkilerin karmaşasından kaynaklanan sosyal baskılar, insanlarda overthinking sendromunun oluşmasına neden olabilir. Ayrıca, insanlarda overthinking sendromunun oluşmasına neden olan diğer etkenler arasında stres, kaygı ve depresyon da bulunmaktadır.  Kişinin overthinking sendromuna karşı etkilidir. Kişinin overthinking sendromuna karşı etkilidir. Kişiye yardımcı olacak basit teknikler de vardır.

Örnegin; kiși her sabah uyanınca pozitif bir tutum geliştirmesi ve her gün yeni bir hedef belirlemeleri gibi teknikler yardımcı olabilir. Aynı zamanda kiși her gun yeni bir hedef belirledigi surece pozitif sonuclara ulasabilir ve bu sayede overthinking sendromundan arindirmis olabilir. Kișiler aynı zamanda meditasyon yapmaya başlamalı ve bu sayede stres seviyelerini azaltmalidirlar. Meditasyon sayesinde kișiler rahatlayacak ve stres seviyeleri azalacaktır.

Aynı zamanda meditasyon sayesinde kișiler rahatlayacak ve stres seviyeleri azalacaktır. Meditasyon sayesinde kișiler rahatlayacak ve stres seviyeleri azalacaktır. Meditasyon sayesinde kișiler rahatlayacak ve stres seviyeleri azalacaktır. Meditasyon sayesinde kișiler rahatlayacak ve stres seviyeleri azalacaktır. Kisilere yardımcı olmak icin aynı zamanda onlara destek olmalı ve onlarin sorunları anlamaya çalışmalıyız. Overthinking Sendromuyla bașa çıkmanın en iyi yolu, kișiler tarafından alman gereken basit adımlar ile gerceklesebilir. Bunun icin ilk olarak kișiler kendilerine guvenmeli ve hayat tarzlariyla ilgili dogru secimler yapmalidirlar. Aynı zamanda kișiler meditasyon yapmaya başlamalı, pozitif enerjiyi almalarına izin vermeli ve stres seviyelerini azaltmalidirlar. 

Aşırı Düşünme Hastalığının Tedavi Yolları Nelerdir?

Aşırı düşünme hastalığı; genellikle kişilerin problem çözme çabası nedeniyle görülmektedir. Ancak zamanla gereğinden fazla düşünme davranışı ortaya çıkacağı için mevcut sorunu çözmek yerine farklı problemlerin olmasına neden olmaktadır.

Aşırı düşünme hastalığında daha çok negatif düşüncelere kapılma durumu olduğu için bu durum zamanla bir alışkanlık haline gelir.

Dolayısıyla da bu süreçten sonra psikiyatrik destek alınmalıdır. Burada elbette tedavi sürecini belirleyecek olan nörologlar, beyin cerrahları ve psikiyatri uzmanlarıdır. Çünkü aşırı düşünme hastalığı nörolojik ve beyinsel bir rahatsızlık olabileceği gibi psikiyatrik bir rahatsızlık da olabilir.

Burada hastalığın kesin tanısını ve tedavi yöntemini ancak alanında uzman olan hekimler verebilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu